У Львові помер відомий професор, який запропонував новий спосіб лікування туберкульозу

40362 0
Лікар зробив чималий внесок у підвищення ефективності лікування туберкульозу.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Львові відійшов у вічність професор кафедри фтизіатрії та пульмонології Львівського медичного університету Володимир Фрайт. Про це повідомляє Центр легеневого здоров'я.

«Висловлюємо щирі співчуття з приводу відходу до вічності українського лікаря, професор кафедри фтизіатрії та пульмонології Львівського медичного університету Фрайта Володимира Михайловича. Такий багатий та надзвичайно плідний життєвий шлях: автор близько 170 наукових і навчально-методичних праць, більше десятка книг, дослідник, котрий зробив чималий вклад у підвищення ефективності лікування туберкульозу. Сумуємо усією фтизіатричною спільнотою...», – йдеться у повідомленні.

Володимир Фрайт закінчив медичний факультет Львівського медичного інституту. Працював завідувачем терапевтичного відділу, а згодом заступником головного лікаря Самбірської ЦРЛ Львівської області. Після аспірантури у Львівському медичному інституті працював терапевтом санаторію міста Трускавець. З 1968 року працював у Львівському медичному університеті. З 2007 року був завідувачем кафедри внутрішніх хвороб № 2 Львівського приватного медичного інституту.

Як розповіли Тvoemisto.tv на кафедрі фтизіатрії та пульмонології медуніверситету, Володимир Фрайт займався проблемами туберкульозу у дорослих, хронічного легеневого серця у хворих на туберкульоз. Загалом на кафедрі він пропрацював більше 50 років.

Науковець запропонував новий спосіб лікування туберкульозу, який підвищує ефективність антибактеріальної терапії, запобігає розвиткові легеневого серця і рецидивів основного захворювання.

Володимиру Фрайту було 88 років. Два роки тому він переніс інсульт. Після цього, через стан здоров'я, був змушений покинути роботу на кафедрі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!