У Львові помер заслужений артист України Володимир Коциловський

25656 0
60-річний Володимир Коциловський в останні роки проводив благодійні концерти на підтримку онкохворих дітей.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Сьогодні, 10 січня, в одній з львівських лікарень перестало битися серце заслуженого артиста України Володимира Коциловського, інформує Голос Прикарпаття.

Відомо, що з осені 2020 р. він боровся за своє життя через недугу.

«Ще одна прикра звістка сколихнула Старосамбірщину. Сьогодні зранку у Львівській клініці перестало битися серце заслуженого артиста України Володимира Коциловського. На жаль, хвороба виявилась сильнішою», – йдеться у повідомленні.

Інформацію про чин похорону повідомлять згодом.

Довідково

Володимир Коциловський народився у Старосамбірському районі. Навчався у Дрогобицькому музичному училищі, згодом – у Київській консерваторії.

Найулюбленішими серед слухачів були пісні «Два кольори», «Рідна мати моя», «Ясени», «Батько і мати», «Ой ти, дівчино, з горіха зерня», «Мамина молитва», «Схилімо голови» тощо.

Після закінчення консерваторії працював у Львівському обласному українському музично-драматичному театрі ім. Ярослава Галана. Був керівником ансамблю народної музики і танцю «Галич» у Дрогобичі, художнім керівником музичного гурту «Львівський вояж». Брав участь у культурно-мистецьких заходах в Україні, Бельгії, Польщі, Німеччині, Франції, Люксембурзі, Чехії. Був учасником мистецької акції «Схід-Захід разом» в Донецьку, концертного виступу Євромайдану у 2014 р.

Володимир Коциловський був організатором Міжнародного фестивалю – конкурсу дитячої пісенної творчості «Золотий голос». Активну участь також брав у акції «Музика заради життя». Від січня 2019 р. і до початку карантину він організував і провів понад 160 благодійних концертів на підтримку онкохворих дітей.

Був заслуженим артистом України. 6 липня 2020 р. Володимир Коциловський відзначив 60-річчя.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!