У Львові померла колишня солістка балету оперного театру Людмила Марина

2222 0
Людмила Марина пропрацювала у театрі 63 роки.
Фото: Львівський оперний театр

Фото: Львівський оперний театр

У Львові померла колишня солістка балету оперного театру та помічниця режисера Людмила Марина, яка 63 роки працювала у Львівській опері. Про це повідомили у театрі.

Вона почала працювати у Львівському театрі опери та балету з 1955 року: спочатку артисткою балету, згодом – провідною солісткою, а з 1978 року по 2018 рік – помічницею режисера.

На посаді провідної солістки балету за 20 років вона грала класичних та характерних героїнь у балетах Нікія, Гамзатті («Баядерка» Мінкуса), Мехмане Бану («Легенда про любов» Мелікова), Франческа («Франческа да Ріміні» на музику Чайковського), Фанні («Стежкою грому» Караєва), Злючка («Попелюшка» Прокоф’єва), Фанні («Великий вальс» Штрауса), Вакханка (балетна сцена «Ніч вальпургії» з опери «Фауст» Гуно), Міледі («Три мушкетери» Баснера), Маріула («Лілея» Данькевича) та ін.

Була співпостановновницею оперних вистав, пластичного їх вирішення, зокрема, опер і оперет «Паяци», «Сільська честь» «Летюча миша», «Чарівне кресало» та «Новорічні фантазії». Вони були схвально оцінені глядачем та пресою, як цікаві і високопрофесійні.

Як помічниця режисера Людмила Марина вела всі балетні й частково оперні вистави та понад 50 років викладала основи хореографічного мистецтва в Львівській державній хореографічній школі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!