У Львові померла відома лікарка, яка виховала не одне покоління медиків

38381 0
Калина Романівна Морозович була лікаркою-гінекологом, працювала у Львівському обласному перинатальному центрі.

Завтра, 22 лютого у Львові прощатимуться із відомою лікаркою акушер-гінекологом Калиною Романівною Морозович. Вона померла сьогодні уночі, про це на своїй сторінці у Фейсбук написав онук лікарки, відомий у місті хірург Гнат Герич.

«З сумом хочу повідомити, що сьогодні вночі відійшла у вічність моя дорога Бабуся - славна лікар акушер - гінеколог, завідувач відділення, чудовий вчитель і взірець для десятків її учнів. Прощання відбудеться 22.02.21 о 18:00 в Капличці на вулиці Пекарській 52», – написав він.

Читайте також: Львівські лікарі віддають шану жінці-донору, яка врятувала чотирьох пацієнтів. Фото дня

Калина Романівна Морозович працювала завідувачем відділення патології вагітності у 1-му міському пологовому будинку, що на вул. Мечнікова. Згодом, у 1985 році перейшла на роботу у 2-ий міський пологовий будинок (на той час по вул.Батальній, 6), обіймала там посаду завідувача відділення обсервації, а з 1996 р. і до виходу на пенсію працювала у цьому відділенні лікарем акушер-гінекологом.

«Вона житиме у серцях людей, з якими її зводила доля, яким вона допомогла стати щасливими батьками, вона залишиться в пам’яті такою, як на цій світлині – яскравою особистістю, яка щедро ділилася досвідом, яка своє вміння, свій Богом даний талант використала, щоб дарувати світові дитячі посмішки», – йдеться у повідомленні на Фейсбук сторінці Львівського обласного клінічного перинатального центру.

Фото із Фейсбук сторінки Гната Герича


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!