У Львові померла відома лікарка-ендокринолог

37476 0
Любов Гоцко-Ней 60 років працювала лікарем ендокринологом у Львівській обласній клінічній лікарні.
Фото: ЛОКЛ

Фото: ЛОКЛ

Учора у Львові померла лікар-енлокринолог Львівської обласної клінічної лікарні, почесна членкиня Українського лікарського товариства у Львові Любов Гоцко-Ней, йдеться на сторінці лікарні.

«Відійшла у засвіти Любов Василівна Гоцко-Ней – наша колега, ціла епоха Львівської ендокринологічної школи, лікар-професіонал, особлива людина, мудра жінка. Для багатьох із нас вона була вчителем, помічником, порадницею. За час своєї професійної діяльності допомогла не одній тисячі пацієнтів», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що сьогодні, 19 квітня, о 19.00 год відбудеться парастас у капличці при вул. Пекарській, а завтра, 20 квітня, о 14.00 год. відбудеться чин поховання  на Личаківському кладовищі.

Довідково

Любов Гойко-Ней народилася 1 жовтня 1932 р. у Львові в сім’ї вчителів. Закінчивши навчання  на лікувальному факультеті Львівського  державного медичного інституту, впродовж 1956-1959 років працювала терапевтом в дільничній Велико-Любінській лікарні, Городоцького району на Львівщині.  

У 1959-1961рр. навчалася у клінічній ординатурі з терапії на кафедрі пропедевтичної терапії Львівського медичного інституту. Починаючи від 1962 року і до своїх останніх днів упродовж 60 років працювала лікарем ендокринологом у Львівській обласній клінічній лікарні. Доктор Гоцко-Ней була авторкою десятків наукових публікацій, мала вищу атестаційну категорію з ендокринології.

У 2000 р. опублікувала ексклюзивне видання – довідник «Українське лікарське товариство у Львові – діяльність у 1990-2000 роках».

У 2019 р. Любов Гоцко-Ней присвоїли звання Почесного члена УЛТ у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!