У Львові понад 90 експертів до жовтня працюватимуть над реформуванням міліції

1778 0
У Львові розпочинається підготовка та проведення експерименту з удосконалення діяльності органів і підрозділів внутрішніх справ Головного управління МВС України у Львівській області.

«Метою експерименту є, передусім, проведення громадського аудиту наявних ресурсів львівської міліції та попередня оцінка змін, необхідних для реформування ОВС, включаючи зміни у правовому регулюванні. По-друге, за мету ставиться запровадження в діяльність ОВС окремих елементів community policing – роботи міліції, орієнтованої виключно на вирішення проблем громадян. Нарешті, від експерименту очікується низка пропозицій щодо нової структури, показників роботи та критеріїв відбору, заснованих на результатах трьох соціологічних досліджень серед населення та правоохоронців Львівської області, що плануються для проведення у серпні-жовтні 2014 року», – пояснив  голова Експертної ради при МВС України Євген Захаров, інформує прес-служба Львівської міськради. 

Читайте також: На Львівщині реформують ДАІ та запровадять community policing. План дій

Окремим завданням експерименту стане пакет пропозицій до МВС щодо запровадження місцевої міліції та інновацій у сфері забезпечення прав затриманих осіб – від електронних терміналів реєстрації усіх відвідувачів райвідділів до надання дозволу затриманим особам, які поміщені до ізоляторів тимчасового тримання, користуватися телефоном.

Для координації цієї роботи була створена Комісія з питань організаційно-методичного супроводження експерименту на чолі з начальником ГУ МВС України у Львівській області Дмитром Загарією: «Склад комісії, до якої увійшли представники неурядових організацій, вищих навчальних закладів та органів місцевого самоуправління, демонструє виключно демократичний та виважений підхід до організації національного експерименту. Основне ж навантаження візьмуть на себе робочі групи з понад 90 експертів, що сформовані за основними напрямками експерименту», - підкреслив Дмитро Загарія.

«Особовий склад міліції готовий до початку такого процесу. Є бажання людей, наші фахівці будуть задіяні у здійсненні цього проекту. Ми будемо сприяти Експертній раді та всім робочим групам. Ми готові відкрити всі свої активи та інформаційні можливості, аби члени робочих груп якомога повніше оцінили напрямки діяльності, які треба реформувати.

У першу чергу, треба реформувати блок міліції громадської безпеки, адже ця ланка найбільш наближена до населення. Якщо ми реалізуємо цей проект, то зуміємо відновити довіру населення до міліції. Ми будемо сприяти цьому процесові та сподіваємось на плідну співпрацю з усіма членами робочої групи», - розповів начальник ГУ МВС України у Львівській області Дмитро Загарія.

«Ми бачимо, що усі речі, які стосуються боротьби з організованою злочинністю, боротьби з бандитизмом, злочинності в економічній сфері – ми повинні залишити за центральними органами влади. Все, що стосується громадської безпеки, роботи Державтоінспекції, попередження і профілактики злочинності – повинно залишатись за громадами. Громада повинна замовляти цю послугу, відповідним чином достойно оплачувати цю послугу, і таки чином забезпечувати правопорядок на території. Ми переконані, що сьогоднішнє засідання і завтра підведення підсумків, робота в робочих групах, а таких груп є 7, дасть можливості, щоб за період з липня до жовтня, як це передбачено наказом міністра внутрішніх справ, запропонувати модель трансформації міліції», – розповів перший заступник міського голови Львова Олег Синютка. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!