Каплицю Боїмів та дзвіницю на Сихові підсвітять у підтримку хворих з рідкісними хворобами

1600 0
Сакральні споруди підсвітять до Міжнародного дня рідкісних захворювань у різні кольори.
фото: kultura.newsweek.pl

фото: kultura.newsweek.pl

Починаючи від сьогодні, 22 лютого, і упродовж тижня у Львові будуть по-особливому підсвічені Каплиця Боїмів та дзвіниця церкви Різдва Пресвятої Богородиці. Зокрема, близько 18.00 год. ЛКП «Львівсвітло» засвітить Каплицю у рожевий із відтінком багряного, а дзвіницю – у синій колір.

Читайте також: У Львові затвердили програму підтримки дітей з рідкісними хворобами

Підсвітки виконають до Міжнародного дня рідкісних (орфанних) захворювань, який у всьому світі відзначають 28 лютого.

Нагадаємо, що у Львові затвердили Програму соціального захисту дітей, які хворіють на рідкісні орфанні захворюванняДія програми поширюється на дітей віком до 18 років, які проживають на території Львівської міської територіальної громади. Сім'ям виплачуватимуть щомісячну адресну виплату у розмірі 10 тисяч гривень на кожну дитину.

Довідково

Орфанні захворювання – це рідкісні вроджені або набуті захворювання, які характеризуються тяжким, хронічним, прогресуючим перебігом, супроводжуються формуванням дегенеративних змін в організмі, зниженням якості та скороченням тривалості життя хворих і навіть становлять загрозу для життя. Символом Міжнародного дня рідкісних (орфанних) захворювань є стрічка, яка поєднує зелений, фіолетовий, рожевий і синій кольори.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!