У Львові застерігають від купівлі житла у багатоквартирному будинку, який не має дозволів

3948 0
У планах забудовника було збудувати кілька індивідуальних будинків, однак зараз він будує один багатоквартирний.
Будівництво житлового будинку в Рудному. Фото: Львів. Агломерація

Будівництво житлового будинку в Рудному. Фото: Львів. Агломерація

У центрі Рудного замість індивідуальних будинків будують багатоквартирний житловий будинок без дозволів на таку забудову, попереджають у департаменті міської агломерації.

Читайте також: У Львові демонтували істооричну віллу Лоренца на Коновальця

«Не поспішайте купувати тут житло. Забудовник розповідає про плани збудувати кілька індивідуальних будинків упритул один до одного, бере під це кілька будівельних паспортів, а по факту будує один багатоквартирний будинок», – йдеться у повідомленні. 

У департаменті зазначають, що це типова схема, яку активно застосовують у приєднаних громадах. Відтак, потім забудовник іде до чорного реєстратора та реєструє житло, тоді – продає людям. 

Йдеться про будівлю у центрі Рудного, що на вулиці Огієнка, 18, яка вже має п’ять поверхів. 

В департаменті пояснюють, що є різниця між індивідуальним і багатоквартирним будівництвом. Індивідуальне будівництво – це коли не вище за два поверхи (без урахування мансардного поверху) і з площею до 500 квадратних метрів. 

Для багатоквартирного будівництва потрібні містобудівні умови і обмеження, яких забудовник цього житлового будинку не має. 

Читайте також: У Львові планують заборонити будівництво житла у промзонах

У міській інспекції ДАБК пояснюють, що станом на сьогодні будівництво у приєднаних громадах – компетенція ДІАМу – новоствореної структури будівельного контролю, що в Києві. Цим несумлінні забудовники і користуються. 

Додамо, що міська інспекція вже подала всі документи, аби їй дали повноваження перевіряти та за потреби штрафувати несумлінних забудовників на території всієї Львівської ОТГ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!