У Львові останню зв’язкову генерала УПА Дарію Гусяк поховали у гробівці Шухевичів. Фото

3743 0
Через місце поховання зв'язкової Шухевича Дарії Гусяк у Львові виникла дискусія.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Сьогодні, 15 серпня, у Львові попрощалися із останньою зв’язковою Романа Шухевича, членкинею Організації українських націоналістів Дарією Гусяк.

Читайте також: У Львові виникла дискусія через місце поховання зв'язкової Романа Шухевича Дарії Гусяк

Чин похорону відбувся в Гарнізонному храмі, а поховали львів’янку у гробівці Шухевичів.

Дарія померла 12 серпня на 98-році життя. З юних років вона належала до ОУН, була завжди на відповідальних ділянках праці. Потім стала зв'язковою Романа Шухевича, арештована в 1950 році, відбула 25 років в'язниці.

Планували її поховати біля Меморіалу воїнів УПА, поруч з Героями сучасності. Натомість громадські діячі стверджували, що зв'язкову Шухевича слід поховати на Полі почесних поховань, що біля входу на кладовище. Там поховано, зокрема, іншу зв'язкову — Катерину Зарицьку. 

Для довідки

Дарія Гусяк («Дарка») – зв'язкова Головнокомандувача Української повстанської армії, генерала-хорунжого Романа Шухевича, активістка Організації українських націоналістів. Нагороджена президентом України у 2008 році Орденом княгині Ольги III ступеня, а також «Орденом Лева» від міста Львова, у 2010 році.

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!