У Львові попрощалися з сином іконописиці і священника Артемієм Димидом

4171 0
Хлопець загинув від мінометного вогню біля Донецька.
Фото: Іван Станіславський/Твоє Місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє Місто

Сьогодні, 21 червня, Львів попрощався з полеглим у бою біля Донецька Героєм Артемієм Димидом. Він загинув у 27 років від мінометного вогню. Чин похорону у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла очолив Владика Володимир Груца.

Читайте також: «Той, хто вмів літати». Спогади про Героя Артемія Димида

Артемій загинув 18 червня, він був членом скаутської організації «Пласт», випускником УКУ, сином іконописиці Іванки Димид-Крип’якевич та першого ректора УКУ отця Михайла Димида. Його прадід, історик Іван Крип’якевич, був соратником Президента УНР Михайла Грушевського, а другого дідуся, священника УГКЦ Артемія Цегельського, депортувала в Сибір радянська влада.  

Батько Артемія, перший ректор УКУ, отець Михайло Димид, який очолював чин парастасу напередодні, розповів про те, що останні слова Артемія були «Я вижив».  Мати Артемія Іванка Димид-Крип’якевич сказала, що він прикрив собою друзів і тепер зачислений до сонму невсипущих воїнів.

Читайте також: На честь загиблого львів’янина Артемія Димида створять стипендійний фонд УКУ. Як зробити пожертву

Митрополит Філадельфійський УГКЦ Борис Гудзяк на проповіді про Артемія сказав, що він був безстрашний і не боявся смерті, а глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук висловився про Героя, що Артемій був іконою УГКЦ, що є осердям служіння і несе тягарі та страждання українського народу. Більше спогадів про Артемія Димида читайте тут.  

Фото: Іван Станіславський/Твоє Місто 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!