У Львові попрощаються ще з трьома загиблими на війні захисниками. Ким вони були

2255 0
Чин похорону Героїв розпочнеться об о 11.00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Завтра, 8 грудня, у Львові попрощається ще з трьома Героями. В’ячеслав Ярмак, Олександр Стріха, Юрій Зеленькевич загинули у бою з російськими окупантами.

Джерело: Львівська міська рада

Чин похорону Героїв розпочнеться об о 11.00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11.30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі. Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар. Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань.

Що відомо про Героїв?


В’ячеслав Ярмак (02.05.1984-03.12.2022) Харків’янин.

Навчався у Харківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №156 Харківської міської ради Харківської області. Закінчив Державний навчальний заклад «Центр професійно-технічної освіти №3 міста Харкова» (тоді – Міське професійно-технічне училище №33) за спеціальністю «автослюсар». У 2012 році разом із родиною перебрався до Львова. У вільний час захоплювався риболовлею та автомобільними подорожами. Працював регіональним керівником у мережі магазинів роздрібної торгівлі OLKO. Молодший сержант.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно став на захист України від окупантів. Боронив державу у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. У В’ячеслава Ярмака залишилися мама, дружина та донька. 

Олександр Стріха (01.12.1983-05.12.2022) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №98 міста Львова. Закінчив Українську академію друкарства. Після завершення навчання спочатку працював комірником, згодом обіймав посаду працівника безпеки руху у львівському представництві Товариства з обмеженою відповідальністю «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Із початком повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист Батьківщини від держави-терориста. Боровся із російськими окупантами у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України на Донеччині та Луганщині. Незважаючи на незадовільний стан здоров’я, до останнього продовжував виконувати бойові завдання. У Олександра Стріхи залишилися батьки та донька.

Юрій Зеленькевич (14.03.1977-21.11.2022) Уродженець міста Бердянськ Запорізької області.

Навчався у Бердянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №9 Бердянської міської ради Запорізької області. Закінчив Бердянський машинобудівний фаховий коледж Національного університету «Запорізька політехніка». Після завершення навчання проходив службу у лавах прикордонників у Алчевську Луганської області. Із 2012 року проживав у Харкові, працював механіком.

Після початку повномасштабного вторгнення росії добровільно вступив до лав ЗСУ. Молодший сержант. Проходив військову службу у складі 110-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. У Юрія Зеленькевича залишилися мати, дружина, двоє дітей та сестра.

Нагадаємо, що  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

 
Антоніна Костик

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!