У Львові попрощаються з трьома Героями, які захищали Україну. Ким вони були

2127 0
Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.
Умовне фото

Умовне фото

У п’ятницю, 23 грудня, у Львові попрощаються ще з трьома Героями. Василь Лукашонок, Станіслав Григораш, Євген Ємець захищали Україну від російських окупантів. 

Джерело: пресслужба ЛМР

Чин похорону Василя Лукашонка та Станіслава Григораша розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Чин похорону Євгена Ємця розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронних процесій: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар. Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міських церемоній прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Що відомо про Героїв

Василь Лукашонок (04.11.1979-12.11.2022). Уродженець міста Стебника Львівської області. Навчався у Стебницькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18. Закінчив факультет історії та української філології Херсонського державного університету. Після завершення навчання проходив військову службу в армії. У мирний час працював у правоохоронних органах та в приватних фірмах. Згодом був старшим інспектором економічної служби безпеки готелю «Соната».

У 2014-2015 роках виконував завдання на сході України, брав участь у боях за Дебальцеве. За особисту мужність був нагороджений нагрудним знаком Національної гвардії України «За доблесну службу». Із перших днів повномасштабного вторгнення росії повернувся до лав Національної гвардії. Боровся проти окупантів у складі 2-го батальйону спеціального призначення «Донбас» 15-го окремого Слов'янського полку Східного оперативно-територіального об'єднання НГУ. У Василя Лукашонка залишилися мати, дружина та син.

Станіслав Григораш (23.04.1974-19.03.2022) Львів’янин. Навчався у Комунальному закладі Львівської обласної ради «Червоноградська загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів». Закінчив Львівське вище професійне художнє училище за спеціальністю «маляр-штукатур».

Після завершення навчання проходив військову службу. Із 2014 році виконував бойові завдання у зоні проведення Антитерористичної Операції/Операції Об’єднаних сил. За героїзм, виявлений при обороні держави, був нагороджений відзнакою Начальника Генерального штабу ЗСУ, а саме нагрудним знаком «Учасник АТО». Із початком повномасштабного вторгнення захищав Батьківщину у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. У Станіслава Григораша залишилися дружина, син, донька, двоє сестер та племінники.

Євген Ємець (09.10.1987-05.12.2022). Уродженець міста Енергодара Запорізької області. Навчався в Енергодарському навчально-виховному комплексі №1 Енергодарської міської ради Запорізької області. Під час навчання активно займався боксом, став кандидатом у майстри спорту України.

У 2005 році вступив до Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ на спеціальність «Правоохоронна діяльність». При академії проходив військову службу. У мирний час проживав у Львові та працював у галузі безпеки. Із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно вступив до лав Сил територіальної оборони ЗСУ. Боровся із окупантами у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. У Євгена Ємця залишилися сестра та двоє синів.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Антоніна Костик

Фото: ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!