У Львові попрощаються з трьома загиблими захисниками. Ким вони були

4766 0
Чин похорону розпочнеться об 11:00.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У понеділок, 16 січня, у Львові попрощаються з трьома Героями. Роман Скальський, Сергій Булигін та Олексій Льон загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. 

Джерело: Львівська міська рада

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі св. апп. Петра і Павла, а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі. Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Що відомо про Героїв? 


Роман Скальський (29.11.1996-05.01.2023). Львів’янин. Навчався у Середній загальноосвітній школі №63 міста Львова, згодом – у Львівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №82 Львівської міської ради Львівської області.

Закінчив Техніко-економічний фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка». У 2019-му році отримав диплом магістра за спеціальністю «Будівництво та цивільна інженерія». Любив українську музику та джаз. До війни працював регіональним представником у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Клімхаус Трейд».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації за власним бажанням приєднався до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. Під час проходження служби здобув звання «молодший сержант» та отримав посаду командира відділення. Побратими згадують, що він був «дуже розумним, виваженим та зберігав спокій навіть у критичних ситуаціях». Сам Роман Скальський казав: «Ми не здали жодного метру нашої землі. Нам було важко, але ніколи не буде соромно». У Героя залишилися батьки, дружина, брат, двоє сестер та племінники.

Сергій Булигін (18.10.1978-04.01.2023). Львів‘янин. Навчався у ліцеї №51 імені Івана Франка Львівської міської ради. Закінчив Львівське вище професійне училище інформаційно-комп’ютерних технологій (колишнє СПТУ №26 міста Львова).

Після завершення навчання проходив військову службу у лавах зв‘язківців в Одесі. У мирний час займався виробництвом меблів на місцевому приватному підприємстві. Захоплювався спортом, вирощуванням квітів та виготовленням акустичних інструментів. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави у лавах 46-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. У Сергія Булигіна залишилися батьки, син, донька, сестра та тітка.

Олексій Льон (16.12.1973-05.01.2023). Уродженець міста Рубіжне Луганської області. Навчався у Рубіжанській спеціалізованій школі I-III ступенів №2 Рубіжанської міської ради Луганської області. Здобував освіту у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Згодом проходив військову службу у Шепетівці Хмельницької області. Обіймав посаду апаратника 4-го розряду у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Зоря» в Рубіжному. Обожнював рибалку, у вільний час збирав ретро-велосипеди.

Із початком повномасштабного вторгнення боровся із російськими окупантами у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України. У Олексія Льона залишилися дружина, донька, пасербиця, сестра та брат.

Антоніна Костик

Фото: ЛМР

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!