Біля Донецька загинув командир Руслан Коваль, який воював за Україну з 2014 року

6932 0
Він воював на передовій безперервно з 2014 року.
Фото: Facebook Уляни Солонюк

Фото: Facebook Уляни Солонюк

2 квітня у бою з російськими окупантами загинув 49-річний військовий зі Сокільників Руслан Коваль. Командир взводу безпілотних авіаційних комплексів розвідувальної роти 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади поліг за Україну під час виконання бойового завдання.

Мешканка Сокільників та подруга захисника Уляна Солонюк розповіла у коментарі Tvoemisto.tv, що насправді це велика втрата не тільки для рідних та друзів, а й для побратимів. З 2014 року Руслан Коваль безперервно воював на передовій на Сході. Упродовж двох років був снайпером, проте отримав поранення й надалі не міг виконувати цю роботу за станом здоров’я, тому був переведений в іншу бригаду.

Читайте також: Небесний батальйон Львівщини. Імена героїв, які віддали життя у війні проти росії 

«Втрата Руслана не тільки людська. Це надзвичайно велика втрата для його побратимів. Він був командиром взводу розвідки, багато займався забезпеченням тилової частини бригади. Коли спитала в побратимів Руслана, з ким тепер комінукувати, ніхто не знає. Ми знали, що допомагаємо, і все їде туди, куди потрібно. Руслан – така людина, яка завжди дбала про всіх», – каже Уляна Солонюк.

Вона додає, що після загибелі командира його побратими вже помстилися ворогу – знищили два танки окупантів, які вбивали українських захисників.

У 2017 році Руслан Коваль став почесним мешканцем Сокільників. Тепер же військове командування подало ім’я захисника для присвоєння йому звання Героя України за вагомий внесок у захисті Батьківщини.

У Героя залишились дружина Ірина та син Роман.

Читайте також: Під час запеклих боїв з окупантами загинув Віктор Марков із ДСНС Львівщини

5 квітня тіло загиблого воїна привезуть додому. Завтра, 6 квітня, о 11:00 год відбудеться прощання з Русланом Ковалем у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові. Похоронять захисника на місцевому кладовищі у Сокільниках.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!