У Львові порушили кримінальну справу щодо забудов у центрі

2141 0
У Львові обговорили питання незаконних забудов на нараді за участі заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Ірини Гримак, представників Держархбудінспекції, прокуратури, судів, Львівської міської ради та громадських активістів. Найбільше обурення в громадських активістів викликало будівництво, яке ведеться на площі Ринок.
фото: ua.igotoworld.com, galnet.org, groshi.ua

фото: ua.igotoworld.com, galnet.org, groshi.ua

Будівельні роботи тривають  за чотирма адресами: пл. Ринок, 27, 28, 36, 37. «Під виглядом реставраційних робіт нищаться пам’ятки архітектури, – зазначила громадський активіст Олеся Дацко. – Львівська міська рада на це закриває очі, правоохоронні органи не реагують, подекуди навіть не приймають заяв, які ми подаємо».   

За результатами розгляду цього питання, Ірина Гримак доручила директору департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області Роману Желиху підготувати лист в правоохоронні органи про відкриття кримінальної справи щодо факту проведення будівельних робіт на площі Ринок, 27, 28. Також представники прокуратури повинні надати інформацію щодо будівництва, яке ведеться на пл. Ринок,  36, 37? – інформує ЛОДА.

Не менш резонансним, на думку активістів, є будівництво на Снопківській, 18. «Ми разом маємо зробити усе, щоб цю споруду розвалити і знести, – зазначила Ірина Гримак. – У цьому питанні ви маєте повне наше сприяння».

Загалом за підрахунками активістів у Львові налічується 46 об’єктів незаконного будівництва.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!