У Львові викрили масштабну аферу із землею, на якій планували збудувати дорогу

2671 0
Посадовець із спільниками планували продати ділянку, яку вкрали у місцевої громади.
ФОТО: ДБР

ФОТО: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику начальника Головного управління Держгеокадастру Львівської області. Він разом із спільниками хотів переоформити земельну ділянку у приватну власність. На цій ділянці планували збудувати дорогу, яка мала з’єднати частини Сихівського району міста. 

Джерело: ДБР у Львівській області

Минулого року посадовець із спільниками майже два гектари землі на території Солонківської сільської ради безоплатно передали у власність підставній особі – пільговику. Але вже через десять днів після реєстрації права власності цю ділянку пільговик продав вшестеро дешевше від реальної вартості родичу голови одної з ОТГ на Львівщині. Реальна вартість ділянки становила майже 12 млн грн. Згодом вони планували продати ділянку, яку вкрали у місцевої громади, громаді Львова, але вже за реальною ціною під будівництво дороги.

Наразі проводяться слідчі дії, встановлюється повне коло осіб, причетних до афери. Посадовцю вже повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років. Підозрюваного вже відсторонено від посади і обрано запобіжний захід – нічний домашній арешт. Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!