У Львові посеред вулиці знову виявили аварійний люк. Фотофакт

1703 0
Через кілька годин Франківська райадміністрація обгородила люк, і уже замінила його.
Фото: Ростислав Коваль

Фото: Ростислав Коваль

Сьогодні у Львові мешканці виявили незакритий, необгороджений люк на вулиці Чупринки 44-46. З відповідним зверненням на «гарячу лінію» поскаржився Ростислав Коваль.

Через кілька годин Франківська райадміністрація таки обгородила люк. 

У пресслужбі Львівської міськради Тvoemisto.tv повідомили, що люк перебуває на балансі ЛКП «Львівводоканал».

Близько 15.00 год люк замінили, заставку заберуть після підсихання суміші.

Читайте також: Люк на вулиці Зеленій був аварійним. Чому сталася трагедія

Нагадаємо, що через незакріплений люк на вул. Зеленій у Львові 21 березня загинув 11-річний хлопчик. Тоді службовий автомобіль ДСНС слідував на пожежу, але він наїхав на аварійний люк, кришка якого вилетіла з-під авто і поцілила в зустрічний автомобіль. Люк пробив лобове вікно в автомобілі Acura, де на передньому сидінні сидів 11-річний хлопчик. Від удару дитина загинула на місці.

З'ясувалося, що «гарячу лінію міста» повідомляли двічі про аварійну ситуацію напередодні. Люк перебуває на балансі ЛМКП «Львівводоканал». Ремонтна бригада підприємства виїхала на місце у суботу, 20 березня, обгородила територію, але хтось із водіїв зніс цю огорожу. Однак на питання, чому на гарячій лінії не відреагували на відкритий люк посеред дороги, міський голова Андрій Садовий підтвердив, що комунальникам достатньо години-двох, щоб відреагувати на звернення. Проте він ухилився від питання, чому у місті не відреагували, і сказав, що всі обставини трагедії встановить слідча комісія.

Також Андрій Садовий не відповів чітко на питання про те, чи проводять у Львові інвентаризацію люків після трагічного випадку, коли на Левандівці, на вулиці Широкій, у 2013 році дворічний хлопчик провалився у каналізаційний люк. 

Фото із гарячої лінії міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!