У Львові пошколиди елемент пам’ятника Данилові Галицькому

3612 0
Фахівці вже визначають, яким чином пошкоджений елемент можна відновити.
Фото: Іван Радковець

Фото: Іван Радковець

У центрі Львова на площі Галицькій пошкодили частину упряжі коня на пам’ятнику Королю Данилу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив львовознавець та екскурсовод Іван Радковець.

Голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля у коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що до пам’ятника вже скерували фахівців, які мають його обстежити. Після цього місто визначить, яким чином можна відновити пошкоджений елемент.

Читайте також: Що знайшли археологи на місці фонтану «Кульбаба» у Львові. Фото

Додамо, що пам’ятник Данилові Галицькому у центрі Львова встановили у 2001 році на 800-річчя від народження короля. На пам’ятник оголосили Всеукраїнський конкурс, під час його розглянули понад 20 пропозицій. Врешті пам’ятник спорудили за проектом Василя Ярича, Романа Романовича та Яреми Чурилка. 5-метрову скульптуру відлили у бронзі, а монумент – із граніту.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!