У Львові працівникам ІТ-сфери обіцяють дешеве житло

2370 0
Львів зацікавлений в тому, щоб в місті працювало все більше ІТ-фахівців. Про це сьогодні під час міжнародної інвестиційної конференції Seed Forum, організованої за підтримки МЗС Королівства Норвегії, зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Світ розвивається дуже швидко. І успішними є ті країни і ті міста, які концентрують велику кількість молоді. Насправді, в Україні народжується дуже багато мудрих людей, але ми не завжди вміємо створити якісну атмосферу, щоб вони тут жили, працювали і вчилися. Для цього нам разом треба дуже багато працювати. Чому ми зацікавлені в тому, щоб ІТ все більше і більше заходили в наше місто? Тому що це можливість ставати кращими. На сьогодні, 7% грошей світу – це кошти в галузі ІТ, 10% грошей – в галузі індустрії туризму. Мені приємно, що ми є лідерами і з питань туризму, і з питань ІТ. Але, насправді, я б хотів, щоб цей відсоток у Львові був все більшим і більшим. Ми для цього будемо робити все максимально можливе, зокрема – давати можливість людям, які працюють в ІТ, купувати дешевше житло. Місто готове надавати таким людям земельні ділянки, багато інших речей, інкубатори", - наголосив Анрій Садовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядатиме будинок для айтішників у Львові

За його словами, сьогодні насправді дуже цікава динаміка. 1-го і 2-го червня до Львова приїжджають головні менеджери дуже відомих світових брендів. "У нас є ідея створити великий ІТ-інкубатор – можливо, навіть на базі нашого трамвайного парку. Там старовинні будівлі, яким треба надати нове життя», – зазначив міський гоова Андрій Садовий.

Як інформувало tvoemisto.tv, Львівський IT Кластер запустив незвичайний проект: планування і зведення будинку, квартири в якому зможуть придбати лише ІТ-фахівці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!