У Львові працівники швидкої допомоги пікетували ЛОДА і ЛОР

7886 0
Серед їхніх вимог – конкурс на посаду гендиректора Львівського обласного центру медицини катастроф.
Фото: Світлана Білецька

Фото: Світлана Білецька

Сьогодні, 3 грудня, працівники Львівського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф вийшли на пікет ЛОДА та Львівської облради.

Вони вимагали прозорого розподілу грошей на доплати медикам і водіям автомобілів «швидкої», а також висунули низку вимог, що стосуються керівництва Центру. Про це у фейсбук-групі працівників «швидкої» написав голова їхньої незалежної профспілки, лікар невідкладних станів Степан Железняк.

Читайте також: «Обріжте мені нігті». Що заважає розвиватись швидкій допомозі Львова

Степан Железняк каже, що медики отримали премії, що вимагали ще від лютого, лише за 6 місяців, адже гроші, виділені ЛОР, закінчились. Втім, додає він, у Центрі є фонд економії зарплати, з якого преміюють керівництво Центру.

«Це гроші, які ми з вами заробляємо, а отримують їх люди, які не ефективно керують нашим підприємством і тим самим знищують його», – говорить голова незалежної профспілки працівників Центру.

Фото: Світлана Білецька/Фейсбук

Серед вимог медиків, зокрема, такі:

  • проведення конкурсу на гендиректора за контролю колективу,
  • створення наглядової ради із працівників, що контролювати роботу гендиректора,
  • прозорий розподіл грошей між працівниками.

Читайте також: На які виклики приїжджає швидка та куди ще можна звернутись за допомогою. Відео

Фото: Ольга Коваль/Твоє місто

Нагадаємо, уперше працівники швидкої допомоги Львова та області вийшли на пікет на початку 2019 року. У березні вони оголосили італійський страйк і ЛОР виділила їм на доплати 30 млн грн, а в листопаді – 5 млн грн. Проте, за словами працівників «швидкої», на доплати потрібно було 90 млн грн. Окрім того, вони скаржились на вибіркове нарахування доплат та незадовільні умови роботи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!