Політична реклама

У Львові працює центр соціального обслуговування

2450 0
Львівський міський територіальний центр приймає громадян на обслуговування.

У Львові діє Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, мешканців міста,-  повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

На обслуговування центру можуть стати:

·громадяни похилого віку, інваліди, хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш  як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги;

·громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям (і зареєстровані у державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу), стихійним лихом, катастрофою і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів, якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім’ї.

Для соціального обслуговування громадяни, зазначені вище категорії подають письмову заяву у районний відділ управління соціального захисту Львівської міської ради за місцем проживання.

Відтак відділ у триденний термін після  надходження заяви надсилає запит до закладу охорони здоров’я за місцем проживання громадянина для одержання медичного висновку про його здатність до самообслуговування та потребу у постійній сторонній допомозі. Після опрацьованої інформації приймається рішення про необхідність або відмову у соціальному обслуговуванні.

Міський територіальний центр складає карту індивідуальних потреб громадянина у соціальному обслуговуванні, визначає їх зміст, уточнює обсяг, складає план його здійснення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!