У Львові працюють над підвищенням швидкості «трамвая на Сихів»

4489 0
Розклад «трамвая на Сихів» уже готовий, однак GPS-моніторинг руху громадського транспорту показав, що його швидкість може бути недостатньою з огляду кількості львів’ян, охочих скористатися новим маршрутом. У ЛКП «Львівелектротранс» розробили план вдосконалення організації руху.
Фото: horoshiyblog.livejournal.com

Фото: horoshiyblog.livejournal.com

За наявної дорожньої ситуації трамвай із Сихова до площі Соборної буде їхати приблизно 23 - 25 хвилин. Про це розповів Володимир Забавський, відповідальний за складання розкладу. Однак використання нових трамваїв може стати неефективним, оскільки від вул. Вернадського він їхатиме лише 16 хв, а від Академії Мистецтв до пл.Соборної – 10 хв.    

Читайте також: На Сихів курсуватимуть 13 трамваїв. Інтервал руху

За словами Володимира Забавського, для вдосконалення маршруту «трамваю на Сихів» у ЛКП «Львівелектротранс» пропонують покращити організацію руху на вул. Івана Франка:

- Створити вздовж непарної сторони окрему смугу для громадського транспорту від пл. Івана Франка до вул. Костя Левицького.

- Відокремити трамвайну і автобусну зупинку «Вулиця Шухевича»: щоб уникнути постійних заторів через блокування руху громадського транспорту на цій ділянці, перенести зупинку маршруток на площу Соборну (на перехрестя за вул. Пекарська). «В цьому місці вулиця має чотири смуги руху, тому крайню праву може займати автобус, а трамвай, який рухається по центру зможе його безперешкодно об`їхати», – пояснив Дмитро Янківський, інженер з впровадження нової техніки та технології.

- Запровадити пріоритет для трамвая на світлофорах на перехресті вулиць Івана Франка та Стрийської, а також Франка, Костя Левицького та Князя Романа.

Ініціатори сподіваються, що такі заходи значно скоротять час руху трамвая із Сихова до центру.

Читайте також: За місяць до старту: фоторепортаж із будівництва трамваю на Сихів у Львові.

Нагадаємо,  «Львівелектротранс» розгляне можливість продовження графіку роботи трамвайного маршруту на Сихів до 22-23 год. Спочатку трамваї курсуватимуть від площі Соборної до кінотеатру ім. Довженка, згодом – до «Санта-Барбари». Окрім того, планують запровадження маршруту до залізничного вокзалу.

Додамо, що за словами директора ЛКП «Львівелектротранс» Михайла Сидоровича, на трамвайному маршруті на Сихів буде працювати 13 одиниць техніки. Також до кінця жовтня 2016 року Львів отримає сім нових низькопідлогових трамваїв «Electron». Вони будуть курсувати на новозбудованій лінії на Сихів.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!