ІТ-фахівці ініціюють збільшення кількості авіарейсів зі Львова до США і країн ЄС

3698 0
Більше половини львівських ІТ-фахівців мусять літати за кордон до бізнес-партнерів і витрачають на це чимало коштів. Щоб покращити авіасполучення Львова з найбільшими містами Америки та Європи, ІТ Кластер запустив проект IT Jet. Тим часом місто підтримує ініціативу бізнесменів.
фото: inquisitr.com

фото: inquisitr.com

Авіасполучення є принципово важливим для розвитку та функціонування ІТ-бізнесу, а кількість маршрутів і рейсів зі львівського аеропорту цьому не сприяє, - стверджують спеціалісти. Основною проблемою при цьому вони вважають час, який витрачають на перельоти. У аеропорті підтверджують: немає рейсів у США, до багатьох великих європейських міст літаки зі Львова також не літають. Якщо і є можливість дістатися туди та назад до Львова, то з пересадками у Києві.Тому в ІТ кластері пропонують підвищити комфорт бізнес-подорожей, запровадивши прямі рейси та кращі сполучення з ключовими містами США та країн Європи.

«98% клієнтів львівських ІТ-компаній перебувають за кордоном. Робота з закордонними замовниками вимагає відповідних умов. Більше половини львівських ІТ-працівників щонайменше раз на рік літають за кордон до бізнес-партнерів. Та у Львові звичайна бізнес-подорож може перетворитися у поїздку довжиною у день. Попри те, що Львів має розвинену інфраструктуру та хороший аеропорт, маршрутна авіамережа міста є дуже обмеженою. Тому, власне, Львівський ІТ Кластер і вирішив попрацювати на розширення авіасполучення зі Львовом», - каже Андрій Павлів, голова Наглядової Ради Lviv IT Cluster.

Втілення проекту ІТ Jet вже розпочали: провели дослідження щодо реальної потреби працівників індустрії у покращенні авіасполучення, зокрема з Нью-Йорком та Лондоном, куди львівські ІТ-спеціалісти літають найчастіше. Наступний етап – перемовини з авіаперевізниками та подання на проведення двох найбільших конференцій - Routes і Connect. За словами заступника мера Львова Андрія Москаленка, великий відсоток тих, хто приїжджає на ці конференції, потім укладають угоди на перельоти.

Читайте також: Зі Львова з'являться нові авіарейси до 4-х країн Європи

«Аеропорт є у державній власності і, відповідно, ми маємо змогу з ним кооперуватися. Наприклад, пасажиропотік, порівняно, з минулим роком, виріс на 30-40%. Відкрився ряд нових сполучень, також тривають перемовини, аби можна було, даючи максимальну кількість бонусів з боку аеропорту і міста, залучити лоукост-перевізників, відкривати нові сполучення, які допоможуть розвивати бізнес, зокрема ІТ. Бізнес не має особливих меж і потребує максимально великої кількості подорожей», - каже Андрій Москаленко.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року відбувалися переговори львівського аеропорту з ірландським лоукостером Ryanair та ще трьома іноземними авіакомпаніями, які планують почати працювати у Львові 2017 року. Кількість як внутрішніх, так і зовнішніх авіарейсів незабаром збільшиться, – запевнила Tvoemisto.tv Тетяна Романовська, директорка Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького. За її словами, поява дешевих авіарейсів зробить Львів більш інтегрованим і популярним серед туристів. 

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!