Політична реклама

У Львові працюють тільки 10 фонтанів з 20

1760 0
Тільки половина фонтанів, що є у Львові, зараз функціонують.

Головний фонтан міста, що біля Оперного театру, зведений 2009 року на благодійні кошти, нині перебуває в далеко не найкращому стані, повідомляє Львівська газета. У ньому працює лише центральний струмінь, у сам фонтан вбудовано чотири насоси, які постійно відкачують воду, а система управління фонтана вмонтована у рекламний щит поряд.

До фонтанів, що працюють, у місті також належать: фонтан з Дівою Марією на площі Марійській, чотири фонтани на площі Ринок, шість традиційних фонтанів-кульбаб, розташованих перед входом у Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького, «Івасик-Телесик» у Стрийському парку (після реконструкції став музичним фонтаном), фонтан біля входу в Головний залізничний вокзал (працює нерегулярно), фонтан із хлопчиком на площі Митній біля музею Пінзеля та фонтан «Ромуальдо й Палагея» («Фонтан закоханих») на площі навпроти готелю «Львів» на проспекті Чорновола (відкритий 9 травня 2013 року).

Серед водограїв, які не працюють, – фонтан «Кульбаба» на розі площі Галицької та вул. Князя Романа, фонтан у Стрийському парку, фонтан «Лебеді» між станцією Підзамче та вул. Б. Хмельницького, фонтан «Каскад» на вул. Донецькій, 11 і фонтан заводу «Кінескоп» на розі вулиць Героїв УПА і Кульпарківської, який працював як охолоджувач технічної води заводу «Кінескоп» ( не працює від часу ліквідації заводу, з 1995 року).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!