У Львові правоохоронці проводять досудові розслідування щодо стоматологів

6709 1
Три комунальні стоматологічні поліклініки продовжують протестувати проти реформування.

Правоохоронні органи почали проводити досудові розслідування щодо протестів працівників комунальних стоматологічних поліклінік Львова. Про це Tvoemisto.tv розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

«Десь три тижні тому наші звернення до правоохоронних органів нарешті внесли в реєстр досудових розслідувань і почали викликати на допити. Сподіваюся, поліція доведе цю справу до суду, і в якийсь спосіб це вирішиться», – говорить він.

Читайте також: Реформа стоматології у Львові. Навіщо вона і чому лікарі проти

За його словами, працівники 3-ої, 4-ої та 5-ої стоматполіклінік надалі продовжують протестувати проти реформування. Головного лікаря 3-ої стоматполіклініки Юрія Павліва на робоче місце все ще не допустили. Так само не допускають і самого Володимира Зуба.

«Головний лікар сидить навпроти мене і досі не допущений на робоче місце у зв’язку з рейдерським захопленням поліклініки її працівниками. Він здійснює управлінську діяльність тими керівниками, які є законослухняними, настільки, наскільки це можливо робити дистанційно», – каже Зуб.

Через це, говорить він, управлінню невідомо, як проводиться господарська діяльність у поліклініках і як працівники там отримують зарплату – бюджетні кошти на неї не виділяються.

«Поліклініка працює незаконно, не маючи фінансування. Я, як начальник управління, зобов’язаний робити подання, що стільки-то грошей потрібно для виплат заробітної плати. І я його регулярно роблю. Поки йшов процес перетворення – депутати виділяли кошти щомісяця. Але після оскарження ухвали ЛМР в судах працівниками стоматполілклінік, перестали це робити», – пояснює начальник управління охорони здоров’я. Зокрема, півтора тижні тому на черговому засіданні депутати відмовилися виділити 50 млн грн на зарплати стоматологам.

Нагадаємо, що у лютому депутати міської ради ухвалили реформу комунальної стоматології міста шляхом перетворення комунальних стоматполіклінік у некомерційні підприємства. Із червня по-новому запрацювала лише одна поліклініка з чотирьох – №1, решта протестують проти реформування.

Працівники 3-ої стоматполіклініки з початку серпня не впускають на робоче місце нового головного лікаря Юрія Павліва, вважаючи, що через нього влада хоче реорганізувати їх примусово. У зв’язку з цим Юрій Павлів, Володимир Зуб, а також мер Андрій Садовий звернулися до поліції.


Читайте також:
27 Вересня, 2017 09:17
Анатолій Шамрін Знову збрехав пан Зуб. Павліва не пустили після того, як він хитрістю "викрав" печати. А потім хитруна зустріли всим колективом перед клінікою, де він не показавши документи хотів зайти в клініку, а на питання як його призначили відповів: - "мене призначили природним способом"....всі від душі ржали, нема такого призначення законного. Це корупція, прикрита сімійними кланами. Та це потім відповів на питання про припинення судом "перетворення", чи буде виконувати рішення суду, відповів "ні, буде перетворювати"....Ось і сидить бія свого "батька" пана Зуба, який його в природний спосіб призначив..... (лікарі довго сміялись,пояснюючи що в природний спосіб дітей ро[***]), а цей дуже завеликий....
А ЩО ІКАРНЯ ПРАЦЮЄ, ТАК ЦЕ ДОКАЗ ЩО МІСЬКІ БЮРОКРАТИ ПОХОРОНИ ЗДОРОВЯ, ЛИШНІ! ОСЬ І КРИЧАТЬ, А СПРАВА ПО ЗАРОБІТНІЙ ПЛАТІ КРИМІНАЛЬНА, КИМ ТОРМОЗИТЬСЯ????
тА ГОЛОВНЕ, "ПЕРЕТВОРЕННЯ" ЗУПИНИЛА уХВАЛА СУДУ, І НЕ ВІД ЛІКАРІВ ЗАЯВА А ВІД МЕНЕ НА ЗАХИСТ ГРОМАДИ МІСТА І РЕГУЛЯТОРНОГО ЗАКОНУ уКРАЇНИ. і ЩЕ АЖ ДО 19 ЖОВТНЯ ДІЯТИМЕ!!!!! а ТАМ І КРИМІНАЛЬНА СПРАВА ВЖЕ НА СУДДЮ, ЗА ПОРУШЕННЯ ПРОТИ СТОРОНИ ПОЗИВАЧІВ.....
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!