У Львові представлять книгу про «Іловайський котел»

2768 0
До річниці трагічних подій під Іловайськом, що увійшли в історію під назвою «Іловайський котел», у Львові 5 листопада Євген Положій представить свою книгу «Іловайськ».
Фото: youtube.com

Фото: youtube.com

Роман «Іловайськ» Євгена Положія побудовано на реальних подіях – свої історії авторові розповіли близько 100 очевидців жахливих подій – бійці добровольчих батальйонів «Донбас», «Дніпро-1», «Херсон», «Миротворець», 39-го («Дніпро-2»), 40-го («Кривбас»), 42-го батальйонів територіальної оборони, солдати та офіцери 17-ї танкової бригади, 51-ї, 92-ї, 93-ї бригад ЗСУ, прикордонники Сумського пересувного загону. Деякі з цих розповідей увійшли до книги. Поміж героїв, що мають реальних прототипів, – вигадані персонажі. Усі вони є жертвами війни та її героями.

Книга «Іловайськ» Євгена Положія одержала премію Форуму видавців як краща книга про війну й увійшла в рейтинг 10 найкращих українських книг про АТО.

Євген Положій писав роман одразу двома мовами: оповіді очевидців автор записував тією мовою, якою говорив респондент, відтак перекладав їх. Отож, книга має дві повноцінні авторські версії: українську та російську.

Презентації у Львові відбудуться 5 листопада о 12:00 в НУ «Львівська Політехніка» (вул. Степана Бандери, 12) та о 18:30 в «Правда» (пл. Ринок, 32)

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!