У Львові представлять виставку садів художниці Ірини Мориквас. Де подивитися

1910 0
Художниця Ірина Мориквас закликає всіх насолодитись цвітінням дерев і запрошує у свої намальовані сади, які цвітуть завжди, незважаючи на пори року.
Фото: YURKO MORYKVAS

Фото: YURKO MORYKVAS

18 червня, о 18:30 год, відбудеться відкриття виставки картин Ірини Мориквас «Сади цвітуть» у кав’ярні «Кармель», що у Львові на вул. Винниченка 20а. 

Ірину надихнули сади у Винниках, де останні шість років мешкає художниця. 

«Ми залежні від дерев та їхнього цвітіння. Коли після затяжної зими, березневих сірих дощових днів дерева нарешті прокидаються після довгого сну, то ми прокидаємось разом з ними. Тоді з’являються приспані сили, бажання до руху та змін, які можуть прийти ні звідки, лиш при одному погляді на квітуче дерево й відчутті його аромату», – зазначила художниця.

Ірина Мориквас – львівська художниця та ілюстраторка. Учасниця спільних виставок в Україні та за кордоном. Серед персональних: «Черешневий дощ», «Подарунки на осінь», «Акордеон», «Горіховий сад», «Жовтий автобус», «Гуашеве літо», «Зима», «Берег». Картини знаходяться в приватних колекціях нашої країни, а також Швейцарії, Франції, Австрії, Нідерландів, Польщі та Чехії. Ілюстрації Ірини можна побачити на листівках та обкладинках до книжок, на коробках до цукерок та календарях. Її книга-картинка «Магда і вітер» (видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА) увійшла до короткого списку конкурсу книга року BBC-2017.    

Партнерська публікація

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!