Політична реклама

У Львові представники партій закликали зупинити фальсифікації виборів на користь влади

1464 0
Представники політичних партій закликали владу діяти у рамках чинного законодавства та поважати волю львів’ян.

Представники партій «Європейська Солідарність», «Голос», «Варта» та «Свобода» закликали зупинити фальсифікації виборів на користь влади.

Цю заяву вони зробили на брифінгу, приводом до проведення якого стали заяви представників партії «Слуг народу» про фальсифікацію результатів виборів. А також подання позовної заяви від представника партії «Наш край», кандидата у депутати до Львівської міськради Євгенія Лозинського до міської ТВК. Розгляд позовної заяви Львівський окружний адміністративний суд розпочав 8 листопада.

Учасники застерегли партію влади та її політичних сателітів від спроб сфальсифікувати результати виборів у Львові.

Нагадаємо, відповідно до Виборчого Кодексу результати виборів мали бути оголошені найпізніше 6 листопада. Але в регіонах досі триває їх підрахунок. Таке затягування представники партій пояснили бажанням партії влади та її сателітів «дотягнути» свої провальні результати. Згідно з оприлюдненими результатами міською ТВК, «Слуга народу своїх представників у міськраді не матиме.

Читайте також: На Львівську ТВК подали до суду через результати виборів до міської ради

Окрім Львова, за словами представника «Європейської солідарності» Петра Адамика, влада намагається сфальшувати результати також і в Тернополі та Київській області, де порушення зафіксовані в цілій низці ОТГ.

«Жодне з цих «натягувань» не пройде, бо у всіх регіонах ми маємо всі протоколи з мокрими печатками і не дамо фальсифікаціям жодного шансу. Діюча влада провалила іспит на чесні вибори. Але за фальшування результатів буде відповідати не президент чи керівник його Офісу, відповідальними будуть люди на місцях. Тому я хотів би застерегти голів ТВК та ДВК від фальшування результатів. За це передбачена кримінальна відповідальність, а винні у фальсифікаціях обов’язково будуть за це відповідати», – застеріг він.

Представники політичних партій закликали владу діяти у рамках чинного законодавства та поважати волю львів’ян.

Рішення суду має бути винесене сьогодні до кінця дня, воно може бути оскаржене протягом трьох днів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!