У Львові представили експозицію про Шептицького. Де подивитися?

1816 0
Протягом тижня, з 10 до 14 серпня у каплиці Львівської міської ради триватиме банерна експозиція, присвячена життю та діяльності митрополита Андрея Шептицького. 9 банерів, представлених тут, розкривають багатогранність життя і служіння праведного Андрея та блаженного Климентія Шептицьких.
фото: umh.org.ua

фото: umh.org.ua

У рамках експозиції представлено такі теми: «Родина Шептицьких», «Архипастир», «Монашество», «Український Мойсей», «Господарник», «Меценат українського мистецтва», «В розсіянні сущі», «Житійний банер про Митрополита Андрея», «Житійний банер про блж. Климентія Шептицького», - інформує прес-служба Львівської міськради.

Підготовкою банерів займалися працівники Інституту історії Церкви Українського католицького університету за підтримки Національного музею у Львові ім. А Шептицького. Загалом було підготовлено три такі експозиції. Першу з них було подаровано новостореному музею митрополита Андрея у його рідному селі Прилбичі. Друга з них, яка зараз експонується у ЛМР, була представлена під час урочистої Академії у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Третя копія також представлена в храмі Вознесіння Господнього на Левандівці (вул. Широка, 81а).

Згодом одну з цих виставок відправлять до Парижу, в єпархію святого Володимира Великого (Eparchiede Saint-Vladimir le Grand), єпископом якої є Президент УКУ владика Борис (Ґудзяк).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!