У Львові презентували Green city action plan. Що це означає

2559 0
Львів першим з українських міст отримав План заходів зеленого міста.
фото: Олександр Шутюк

фото: Олександр Шутюк

У Львові презентували План заходів «Зеленого міста» для Львова, який охоплює екологію, транспорт сміття та інші галузі.

Читайте також: Місто коротких відстаней. Як розробляють План сталої мобільності для Львова

Його розробляють разом із ЄБРР, а метою Плану є вибрати ті напрямки, що є найбільш важливими для безпеки та екології міста. Саме у ці галузі необхідно інвестувати найбільше.

Львів стане першим містом в Україні, якому розроблять план заходів «Зеленого міста» до 2035 року. Приорітетними у цьому плані називають будівництво нової установки поводження з відходами, удосконалення систем збору та  реконструкція старого полігону, реконструкція системи очищення стічних вод, екологічний транспорт, енергоефективні будинки, благоустрій та якість зелених зон. У галузі транспорту вимоги плану тісно переплітаються з уже затвердженим Планом сталої мобільності. Конкретні заходи, які рекомендують Львову розробники плану, можна переглянути за посиланням.

Читайте також: Чого нема в комплексній стратегії озеленення Львова

Розробку плану фінансує ЄБРР. Банк уже вибрав підрядника – чеську компанію-консультанта Enviros. Перший такий план у 2017 році розробили для Тбілісі.

Додамо, що раніше в інтерв’ю Tvoemisto.tv керівниця управління екології Олександра Сладкова розповідала, що завдяки  Green City Action Plan місто розумітиме, на яку інфраструктуру краще брати кредити і як це місту допоможе.

Вікторія Ейсмунт

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!