У Львові презентували книгу «Мустафа Джемілєв. Незламний»

1784 0
В Палаці Потоцьких презентували книгу Севгіль Мусаєвої та Аліма Алієва «Мустафа Джемілєв. Незламний».
фото: прес-служба ЛОДА

фото: прес-служба ЛОДА

Книга Севгіль Мусаєвої та Аліма Алієва  «Мустафа Джемілєв. Незламний» нещодавно вийшла друком. 21-го квітня відбулась її презентація. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Автори книги розповіли, що матеріали вони збирали від початку окупації Криму. «Твір побудований як інтерв’ю, а для його створення знадобилося більш як 50 годин розмов із лідером кримських татар», – повідомила Севгіль Мусаєва.

Читайте також: У Львові відреставрують Шевченківський гай

Книга розповідає про дитинство і юність Мустафи Джемілєва, його дисидентське минуле, переїзд до Криму, заборону в’їзду на півострів і теперішню боротьбу за деокупацію Криму. Багато людей позиціюють Джемілєва як політика, а в цій книзі розкрита його особистість як людини.

За словами Аліма Алієва, книга присвячена всім людям з Криму, які чи живуть в Криму, чи мешкають на материковій частині України, але які мають внутрішній стрижень свободи.

Довідка: Мустафа Джемілєв – кримський татарин, політичний і громадський діяч періоду СРСР і України. Один з керівників кримськотатарського національного руху, правозахисник, учасник дисидентського руху, політв'язень, народний депутат України, з 20 серпня 2014 року уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу.

Фото: прес-служба ЛОДА

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!