У Львові презентували другу частину книги про Борщівську народну вишиванку

2212 0
У цьогорічному виданні вперше подали карти-ілюстрації, картографічну семіотику і сучасні географічні реалії.
Фото: Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка

Фото: Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка

У Львові презентували другу частину книги подружжя Людмили й Олексія Покусінських «Борщівська народна сорочка: Експедиційні матеріали та приватні колекції», до якої увійшли 144 святкові жіночі та чоловічі сорочки. Про це повідомляють на сторінці Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка.

У цьогорічному виданні вперше подали карти-ілюстрації, картографічну семіотику і сучасні географічні реалії. Нову карту уклали згідно з давніми і новими відомостями про великі і малі землі Подільські з середини XIV до початку XX століття.

Автори вмістили в книзі ілюстративний розділ із 144 святковими чоловічими і жіночими сорочками. До кожної з сорочок подружжя створило ілюстрації-схеми, які відтворюють техніки, способи вишивки та відкривають навіть найдрібніші деталі орнаменту.

Фото Наукової бібліотеки Львівського національного

університету імені Івана Франка

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!