У Львові презентували Рукописну Біблію, яка встановила три національні рекорди

1526 0
Основною метою є розповсюдження Біблії, аби кожен українець мав у своєму домі Святе Письмо. На цей час поширено понад 13 млн примірників.
фото: духовна велич львова

фото: духовна велич львова

У Львові під час міжконфесійної зустрічі презентували Рукописної Біблії, яка встановила три національні рекорди. Захід проходив у Будинку вчених під музичний супровід ансамблю «Калофонія». Про це повідомляє Українське біблійне товариство. 

Як зазначив президент Біблійного Товариства, доктор Григорій Комендант, ще 50 років тому ніхто не міг подумати, що буде можливість проводити подібні заходи офіційно.

Читайте також: Як у Львові з'явився пам'ятник Шевченку і як львів'яни самі обрали для нього місце

«Ми пам’ятаємо важкі часи, коли церкви були закриті. Адже Біблійне Товариство – старше від Незалежної України», – зазначив Григорій Комендант.

Як додають у сайті Духовна велич Львова, ця Рукописна Біблія встановила три національні рекорди. По-перше, як найбільша рукописна книга в Україні. По-друге, як книга, в якій зібрали найбільшу кількість почерків сучасних українців. В її переписуванні взяли участь понад 30 тис. людей. А, по-третє, попри величезну кількість сторінок, її все-таки вдалося зшити в один том.

Основною метою є розповсюдження Біблії, аби кожен українець мав у своєму домі Святе Письмо. На цей час поширено понад 13 млн примірників.

Читайте також: Богоявлення цілий рік, або Символи зимових свят на вулицях Львова

Додамо, що в переписуванні взяли участь понад 30 000 людей. Серед них – голови церков різних конфесій, чотири президенти України, п’ять прем’єр-міністрів, три голови ВРУ, понад 200 нардепів і три герої України. Унікальне видання зберігатиметься у міні-музеї, що діє на базі Біблійного Товариства у Києві.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!