У Львові презентують сто артефактів з "Тіней забутих предків"

4468 1
«Тіні забутих предків» - фільм Сергія Параджанова, яким захоплювалися режисери світового рівня, такі як Мартін Скорсезе чи Федеріко Фелліні. До Львова ж привезуть понад 100 артефактів, 20 ексклюзивних інтерв’ю, а також унікальні фото- та відеоматеріали з архівів зйомок фільму.
фото: ukrkino.com.ua, shkola18.ucoz.ua

фото: ukrkino.com.ua, shkola18.ucoz.ua

Спершу виставка експонуватиметься у Києві у «Мистецькому Арсеналі». Відвідати її у столиці можна буде з 23 березня по 10 квітня. Наступним містом, де можна буде побачити експонати з фільму «Тіні забутих предків» стане Львів.  Тут виставка стартуватиме з 23 червня й триватиме до 30 липня.

Побачити виставку можна ще у Одесі та Дніпропетровську, проте дати її проведення поки що невідомі.

В рамках заходу також відбудуться зустрічі із учасниками зйомок: Ларисою Кадочниковою, Мирославом Скориком та Іваном Драчем.

У структурі виставки закладений «шлях» фільму. Дев’ять залів експозиції – це дев’ять своєрідних етапів створення фільму. Кожен із них дає можливість подивитися на «Тіні…» під різними кутами.

В експозиції вперше будуть представлені розкадрування, зроблені Сергієм Параджановим, які зберігалися півстоліття в особистому архіві Володимира Луговського – другого режисера «Тіней…»; На виставці можна буде побачити невідомі роботи художника фільму, фотографії та свідоцтва юнака, який був волонтером на зйомках картини. Зокрема, можна буде поглянути на роботи Лідії Байкової, яка створила світ унікальних костюмів «Тіней забутих предків».

Поки що місце проведення виставки у Львові невідоме, проте ціна становитиме 50 грн за квиток, та 20 грн – пільговий квиток.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
11 Березня, 2016 11:20
Катя Гарвардський університет (США) оновив перелік фільмів, які обов`язково має подивитися кожен претендент на кандидатський ступінь у кінознавстві. До списку потрапила екранізація книги українського письменника Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків» (1911) режисера Сергія Параджанова.
Джерело [***]://starylev.com.ua/news/strichku-tini-zabutyh-predkiv-teper-vyvchatymut-u-garvardi
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!