У Львові презентують фотопроект на честь загиблого воїна АТО

1928 0
У понеділок, 19 жовтня, у Львові на стіні Музею зброї «Арсенал» відбудеться презентація фотопроеткту про війну на Донбасі, присвяченого пам’яті Віктора Гурняка, фотографа, волонтера та вояка АТО. Також в цей день відбудеться освячення пам’ятного знаку на його могилі, – інформують у прес-службі ЛМР.
фото: plast.org.ua, vk.com

фото: plast.org.ua, vk.com

Виставку фотографій реалізовують четверо фотографів: Макс Левін, Джозеф Сивенький, Маркіян Лисейко та Петро Задорожний. Окрім їхніх робіт також можна буде побачити фото самого Віктора Гурняка, частина з яких зроблена у день його загибелі. «Ми, фотографи, працюючи для ЗМІ, часто не можемо розповісти про усе, що траплялося безпосередньо з нами. Цей проект – можливість показати усі ці життєві переживання, зокрема історію нашого друга-фотографа Віктора Гурняка, який рік тому загинув під час війни», – розповідає Петро Задорожний, фотограф, співорганізатор проекту.

Маркіян Лисейко та Макс Левін продемонструють фото з Іловайського котла. Джозеф Сивенький покаже та розповість історії вояків, які після поранень вчаться жити в нових умовах.

Захід безкоштовний та відкритий для усіх. Розпочнеться о 20:00 год. на вулиці Братів Рогатинців, біля музею Арсенал.

Також у цей день на Личаківському цвинтарі освять пам’ятний знак на могилі Віктора Гурняка. Вранці, о 9:30 год. розпочнеться поминальна Літургія в храмі Андрія Первозванного, що знаходиться на вул. Варшавській, 38. О 12:00 год. відбудеться відкриття і освячення пам’ятного знаку на Пластовому меморіалі Личаківського кладовища.

Довідка. Віктор Гурняк(1987- 2014) – український фотокореспондент, військовик (боєць 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар»), пластун. Загинув  19 жовтня 2014 р. від мінометного снаряду, коли під обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Слов’яносербського району Луганської області. У 2010 р. Віктор Гурняк знявся  у кліпі гурту «Тартак» та Андрія Підлужного на пісню «Не кажучи нікому».

                                                                       Опублікувала Мар’яна Федина

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!