У Львові презентують інноваційний музей історії міста в постатях «Львів Стародавній»

2663 0
Головна мета музею «Львів Стародавній» – об'єднати мешканців міста навколо його історії.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

26 червня о 10:00 у підземеллі Храму Преображення Господнього презентують проєкту музею «Львів Стародавній». Він є однією зі складових масштабного національного проєкту інноваційних музеїв під брендом «Становлення української нації». Перший такий музей вже успішно працює у Києві.

У презентації візьмуть участь автор та ідейний натхненник проекту Валерій Галан, головний інвестор, засновник благодійного фонду «Духовна освіта» Юрій Бірюченко,  науковий керівник проєкту, історик, доктор історичних наук, головний науковий співробітник Інституту історії України НАНУ Тарас Чухліб, науковий консультант проєкту, голова наукової ради музею «Становлення української нації», доктор історичних наук Михайло Відейко, науковий консультант проєкту,  історик, генеалог, медієвіст, доктор історичних наук Леонтій Войтович,  науковий консультант проєкту, історик, доктор історичних наук, старший науковий співробітник Львівського відділення Інституту української археографії та джерелознавства імені Михайла Грушевського НАН України Андрій Гречило, всесвітньовідомий скульптор художнiй керiвник  StrukovaFx work shop Катерина Струкова, художник, скульптор Володимир Переста, арт-директор проєкту Андрій Шуган, художній керівник з пошиття історичних костюмів Тетяна Зубарева.

Музей «Львів Стародавній»  – це унікальний проєкт, що поєднає інноваційні технології та безцінні історичні експонати з приватних колекцій та фондів українських і європейських музеїв, і представить історію Львова через найвідоміших та найвпливовіших постатей історичних епох.

Лише за 1 годину в мультимедійному 5D форматі (діорами, запахи, звуки, реалістичні фігури-реконструції визначних осіб) за допомогою медіагіда на 9-ти мовах можна буде ознайомитися з багатовіковою історією Львова та різних народів, що разом жили і розбудовували місто в період із IX до XVIII століття. В експозиціях музею висвітлять політичне, духовне та культурне життя міста у складі різних держав. 

«Наш музей спонукає вас вдивитися в минуле, щоб осягнути сьогодення і побачити обрій майбутнього», – каже автор проєкту Валерій Галан.

У  роботу залучені понад 40 наукових інститутів та університетських кафедр, більше 50 музеїв, значна кількість культурних волонтерських та громадських організацій.  А також  скульптори, гримери та пастижери, художники-костюмери, майстри з історичної зброї, кіносценаристи, актори та провідні декоратори.

Головна мета музею «Львів Стародавній» – об'єднати мешканців міста навколо його історії. У найближчі роки в межах проєкту планують відкрити ще 6 музеїв, об’єднаних однією концепцією. 

Партнерська публікація

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!