У Львові презентують нову книгу, присвячену молодшому сину Моцарта

1266 0
У книзі зібрали 106 листів, з яких половина – зі Львова.
ФОТО: LVIVMOZART

ФОТО: LVIVMOZART

У вересні цього року вийде друком нова книга «Видавництва Старого Лева» про історію зв'язку України та династії Моцартів – «Моцарт-син. Життя Франка Ксавера у подорожньому щоденнику та листах». Про це повідомила упорядниця та ініціаторка видання, диригентка Оксана Линів.

Обкладинка видання. Фото Оксани Линів у Фейсбуку

У книзі на більше, ніж 500 сторінках розмістять останнє, найактуальніше дослідження від Роксолани Гавалюк та Mozartiana Galicia. Уперше в історії, за словами Линів, переклали опубліковані та надані ексклюзивно для дослідження останні віднайдені листи від Міжнародної організації Моцартеум Зальцбург. У такий спосіб зараз у книзі зібрали 106 листів, з яких половина – зі Львова.

Читайте також: Не плутати з батьком. Що ви знаєте про львівського Моцарта

«Вперше українською мовою перекладено захоплюючий та водночас інтимний «Подорожній щоденник» Франца Ксавера, а також мною написані в доступній для широкого кола читачів вступи до кожного розділу, щоби максимально наблизити сучасну публіку до нашого героя. Всі розділи доповнені спогадами сучасників та очевидців», – каже вона.

Команда, що працювала над книгою:

  • упорядниця, ініціаторка, дослідниця – Оксана Линів
  • науковий редактор та дослідниця – Роксолана Гавалюк,
  • консультації та дослідження – Аня Моргенштерн, Армін Брінціг, Ульріх Ляйсінгер, Габріеле Рамзауер (Internationale Stiftung Mozarteum Salzburg)
  • переклади – Ольга Сидор та Христина Назаркевич.

 

Читайте також: Львівський квест, або Де у місті знайти святого Юрія Змієборця

Передпрезентація книги відбудеться в межах фестивалю LvivMozArt, який відбудеться 26-29 серпня у Львові. Повна програма тут.

Нагадаємо, що цьогоріч 26 липня минуло 230 років від дня народження видатного австрійського композитора, молодшого сина Вольфганга Амадея Моцарта – Франца Ксавера. Той факт, що він прожив на Львівщині більшу частину життя, дивує як пересічних українців, так і іноземних музикантів.  Tvoemisto.tv пропонує познайомитися з цікавими фактами з життя композитора. Детальніше дізнавайтеся за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!