У Львові презентують «Мистецтво війни» Сунь-дзи українською

2401 1
Презентація перекладу книги китайського мислителя Сунь-дзи «Мистецтво війни» відбудеться 22 липня, у Львівській бізнес-школі УКУ.
фото:  lvbs.com.ua

фото: lvbs.com.ua

Вперше з давнокитайської на українську мову книгу переклав Сергій Лесняк, директор компанії «RR Commodities» (Шанхай), викладач з міжнародного бізнесу LvBS,  історик філософії Сходу, – повідомляють у прес-службі Львівської бізнес-школи УКУ.

За словами перекладача книги Сергія Лесняка, філософсько-стратегічний твір давньокитайського воєначальника та викладені в ньому ідеї і поради стосуються не лише стратегії бою і завоювання, а й усієї діяльності людини, зокрема і бізнесу. Жодних прямих вказівок, що робити в тому чи іншому випадку, у книзі читач не знайде. Це філософія, напрям думки. Основні принципи Сунь-дзи полягають у тому, аби більше використовувати методи психологічної війни, ніж методи прямої протидії. Принцип, який йому найбільше подобається перекладач формулює так: «У війні перемагають ще до її початку».

Переклад книги Сунь-дзи з давньокитайської – спільний проект Львівської бізнес-школи та видавництва Старого Лева. В оформленні книжки використано оригінальні каліграфічні написи, надано Сергієм Лесняком.

Читайте також: Історія успіху: український бізнес у Китаї

До участі в презентації долучаться автор книги, Сергій Лесняк, а також Мар'яна Савка, головний редактор «Видавництва Старого Лева», Павло Шеремета, керівник Школи управління УКУ, автор передмови до українського перекладу книги Сунь-дзи і Софія Опацька, декан Львівської бізнес-школи УКУ.

Презентація відбудеться в приміщенні Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS), вул. Хуторівка, 35а, конференц-зал. Початок о 18:00. Зареєструватися на зустріч можна тут.

Сунь-цзи є одним із найвідоміших генералів та стратегів китайського князівства У. Він був сучасником одного з найвидатніших філософіх давніх часів – Конфуція.

Підготував Володимир Домбровський


Читайте також:
14 Липня, 2016 11:10
Ліля Хороша добірка цитат з книги:
1. Використовувати сприятливі умови для здобуття найбільшої сили і впливву, виходячи з ситуації, – це я називаю стратегічною перевагою.

2. Той хто здобуде сто перемог у ста поєдинках – не герой; геройство — підкорити антагоністське військо взагалі без боротьби.

3. … неперевершена військова стратегія – зруйнувати плани й стратегії супротивника, дещо слабша – атакувати ворожі союзи та сув’язі; ще гірша – нападати на армію ворога; і найгірша – кидатись на укріплені мурами міста.
Більше тут
starylev.com.ua/news/sun-dzy-mystectvo-viyny-7-cytat-i-3-uroky-z-knygy
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!