У Львові презентують проект оновлення скверу на Сихові

3508 0
Ініціативна група львів’ян, яка протягом 9 місяців працювала над проектом оновлення скверу на Сихові, готова публічно презентувати свої напрацювання.
фото:ulvovi.info, portal.lviv.ua

фото:ulvovi.info, portal.lviv.ua

Інформація про презентацію з’явилася у мережі Facebook.

Як зазначають активісти, протягом 9 місяців вони проводили зустрічі з мешканцями, бізнесом, владою. Проект буде реалізовано вже цього року шляхом співфінансування громади, спонсорів та міського бюджету.

«Тож вже цього літа мешканці Сихова, так само як і гості району зможуть насолодитись новим затишним та комфортним місцем», – підкреслюють організатори.

Проект скверу демонструє:
- як змінити властивості відкритих просторів пострадянського району на користь демократичного громадського простору;
- принципи дизайну, що допомагають зробити простір доступним і комфортним для всіх;
- як підсилити комунікацію людей у громадському просторі;
- повагу до середовища та збереження ідентичності й атмосфери місця.

Читайте також: Скандал на Сихові: сквер чи кіоски?

Презентуватиме проект «Група 109»  – міждисциплінарна урбаністична ініціатива, яка виникла влітку 2014 року на відкритих зустрічах «Візуально-просторової концепції Львова». Основні напрямки роботи ініціативи: втілення позитивних прикладів оновлення громадських просторів, освітня діяльність та міські інтервенції. 

Учасники «Групи 109»: Наталя Мисак –  архітектор, дослідниця міського простору, співзасновниця урбан-руху Липнева.ком, Маркіян Максим'юк –  архітектор, засновник культурної локації «Фредра.61», Володимир Палій –  урбаніст, архітектор в бюро «Зелемінь», співзасновник фестивалю вуличної їжі у Львові та інші.

Презентація проекту відбудеться 9 квітня о 19:00 в CoMMuna (вул. Галицька, 1). Вхід вільний.



 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!