У Львові презентують виші Польщі та України

2591 0
У п’ятницю, 13 березня, у Львівському палаці мистецтв відкрили міжнародну виставку «Вища освіта – 2015». Виставку організували Міжнародний освітній центр і Львівська торгово-промислова палата.

Як зазначають організатори, це перша освітня виставка у Західній Україні, що дасть можливість студентам та школярам обрати якісну вищу освіту. У ній беруть участь понад тридцять вищих навчальних закладів та освітніх центрів, зокрема освітня агенція «Study in Poland» та Національна агенція з питань вищої освіти у Франції СAMPUS FRANCE, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 «Ми ще раз сьогодні переконались, що освіта кордонів немає. Львів є потужний освітній центр, бо саме тут проходить виставка. Система вищої освіти, саме університети — той фундамент на Заході, до якого звертається уряд, аби розробити фундаментальні розробки, аби почути пропозиції та рекомендації і вивести ту чи іншу галузь на конкурентноспроможний рівень. Тому інвестиції, які ми вкладаємо в освіту, не є затратними, а є інвестиціями у майбутнє», - зазначив Роман Бабій, заступник директора департаменту, начальник управління професійно-технічної освіти, координації діяльності ВНЗ та науки.

«Це гарна ініціатива і добра нагода обміну студентами і програмами, навчанням української молоді в польських університетах. Це є практичний спосіб, освітній спосіб інтеграції України в Європу», - наголосив радник консула Республіки Польща Влодзімєж Сульгостовскі.

Нагадаємо, виставка «Вища освіта-2015» триває у п'ятницю (11:00 – 19:00 год.) та у суботу (10:00 – 16:00 год.). У програмі виставки: ознайомлення з навчальними закладами Польщі та України, консультації з представниками навчальних закладів, презентації від Фундації «Перспективи», інформування про різні програми навчання за кордоном, стипендії та гранти. Серед відвідувачів виставки відбудеться визначення власника поїздки до Польщі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!