У Львові презентують вже другий номер історичного глянцю від проекту «Локальна історія»

2115 0
Мета проекту і журналу – дослідження минулого крізь призму історій окремих місцевостей, міст та сіл.
Фото: Локальна історія

Фото: Локальна історія

Завтра, 21 грудня, у Львові відбудеться презентація другого номеру журналу «Локальна історія». Захід почнеться о 18:00 в Галереї сценографії, що на вул. Городоцька, 36, повідомляють організатори. Вхід – вільний.

«Мета журналу – популяризація української історії через розповіді про найвідважніші битви, перипетії та колізії, героїв, про яких забули, або й не знали, українців, які здобули світову славу на іншому континенті, однак, не зреклися своїх коренів», – кажуть автори видання.

Читайте також: Незнана Львівщина: містечко, де ткали килими для Європи та США. Фото

Проект «Локальна історія» виник у Львові в 2013 році. Він розповідає про людей, міста і містечка Галичини та прилеглих територій, збирає свідчення автохтонів, відшукує архіви та спогади. Загалом за 5 років проект охопив 23 локації і 7370 людей. Відтак, це втілилось в історичний журнал. Його перший номер накладом у тисячу примірників побачив світ у жовтні, а в грудні вийшов другий номер.

«У другому номері – інтерв'ю з Олею Гнатюк та Сергієм Плохієм, репортаж із Франкового села та архівні світлини з галицького весілля, а також детективна історія про адвоката Станіслава Крижановського й нарис про Володимира Титлу, українця, що працював у компанії The Walt Disney», – розповідають автори.

Читайте також: Тарадайки і пижики: на чому їздили львів'яни. Історія у фотографіях

Замовити журнал можна онлайн, заповнивши форму. Також його можна придбати у книгарнях Львова: книгарня «Є», НТШ, Глобус, Українська книгарня, Ноти. 100 сторінок історичного глянцю коштують 90 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!