У Львові продається колишній палац майже за 4.5 мільйони

6787 0
Палац на вулиці Олени Степанівни у Львові виставили на продаж. Споруда кінця ХІХ сторіччя майже три роки не охоронялася. Тому колишній палац продадуть із молотка вже 6 лютого.

Львів'янам це приміщення відоме, як жіноча консультація Лікарні №3. Вона там діяла до вересня 2012  року, а  розкішної вілли у занедбаній споруді розгледіти вже неможливо.

Краєзнавець Ігор Мельник у розмові із 24 каналом акцентує увагу на неабиякій історичній цінності палацу: «Це був один із перших будинків на цій вулиці. Тому це десь кінець ХІХ сторіччя. Збудований він в стилі історизму, тобто тут змішується бароко, класицизм, ренесанс».

Відколи консультація переїхала місцеві мешканці намагаються обходити будинок стороною, особливо ввечері. Таким чином, оминаючи підозрілих осіб, які обрали собі колишній палац для "зустрічей".Тому занедбане приміщення вирішили продати.

Читайте також: 11-метровий вітраж, якому понад 100 років, реставрують у Львові.

Палац разом із земельною ділянкою у 5 соток виставили на аукціон за 4 мільйони 180 тисяч гривень. Та за три роки без нагляду мародерам вдалось винести багато цінних речей, адже навіть старовинна цегла  є обєктом колекціонування. А а  на чорному ринку ціна деяких елементів інтерєру може коштувати від кількох сотень до кількох тисяч гривень.

Палац піде з молотка 6 лютого, якщо звичайно знайдуться охочі його придбати. Основною вимогою до потенційних власників  приміщення є не лише збереження, але й відновлення пам'ятки архітектури. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!