У Львові продають погруддя Зеленського. Фото

2104 0
Вартість одного становить 1000 грн.
Фото: твоє місто

Фото: твоє місто

У центрі Львова на ринку «Вернісаж» продають погруддя президента України Володимира Зеленського. Вартість одного становить 1000 гривень. За словами продавця, кошти від продажу спрямовують на Збройні Сили України. 

«Продаємо кожного дня одне-два таких погруддя. Коштує воно 1000 гривень, а всі гроші йдуть на Збройні Сили України», – каже продавець.

Громадський діяч та історик Андрій Павлишин у коментарі Tvoemisto.tv зазначає, що, коли це приватна ініціатива, то вона може бути. 

«Треба чітко розділяти приватну ініціативу і державний примус. Тобто, якщо такі погруддя з примусу ставили б в недержавних установах, то це було б зле. Зеленський  символ України, і якщо це зроблено добровільно, то нічого поганого в цьому нема. Тут може бути хибна аналогія з путіним, який вже давно став символом спочатку авторитарного, а потім тоталітарного режиму. Однак його бюсти в недержавних установах були як символ лояльності, створювали культ особи», – пояснює він. 

Читайте також: Зеленський очолив рейтинг найвпливовіших євреїв світу

У 2019 році на одному з сайтів купівлі-продажу товарів також пропонували придбати за 2000 грн погруддя Зеленського. У квітні 2022 року у Білому домі продавали екземпляр із зображенням президента України за 100 доларів. Раніше у Чехії запустили у продаж подушки із його зображенням. Ціна одного виробу становила 570 крон (916 грн) А в травні всі охочі могли придбати в Польщі поштові марки із зображенням Зеленського. 

Нагадаємо, на початку грудня Володимир Зеленський став людиною 2022 року за версією британської газети Financial Times. Американський журнал Time назвав президента символом 2022 року. Також американське видання Politico назвало Зеленського найвпливовішою людиною в Європі. 

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!