У Львові провели обшуки об’єктів нерухомості, що належать нардепу-втікачу Козаку. Оновлено

4158 0
Державне бюро розслідувань проводить обшуки об’єктів нерухомості, що належать соратнику Віктора Медведчука, утікачу нардепу від ОПЗЖ Тарасу Козаку.
фото: ту дбр у львівській області

фото: ту дбр у львівській області

У Львові від ранку 4 травня Територіальне управління Державного бюро розслідувань проводить обшуки за нововстановленими маєтками, в яких можуть зберігатись речі і документи, що мають значення для кримінального провадження стосовно нардепа-утікача Тараса Козака. Попередньо, 27 квітня, обшуки були на майже 30-ти об’єктах, що у Львівській області. Відомо, що Тарас Козак також є власником майна на Київщині.

Як стало відомо Tvoemisto.tv з власних джерел, Територіальне управління ДБР у Львівській області шукає та має вилучити документи щодо незаконного видобування корисних копалин службовими особами ТОВ «Керамбуд», первинні документи про відкриття рахунків, документи, що свідчать про придбання майна та активів братами Козаками та Медведчуками і іншими, підконтрольними їм особами, за рахунок коштів, здобутих незаконним шляхом, а також документи про фінансово-господарську діяльність ТОВ «Керамбуд».

Читайте також: Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку оголосили підозру у державній зраді

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань 27 квітня провело обшуки 30 об'єктів нерухомості на Львівщині, що належать соратнику Віктора Медведчука, нардепу «Опозиційної платформи – За життя», утікачу Тарасу Козаку. Зокрема, йшлося і про його будинок в Сокільниках біля Львова.

Ще у травні 2021 року генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді голові політради партії Опозиційної платформи «За життя» Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку. Попередньо 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Також на 5 років запровадили санкції проти його каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов’язують із нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком. 

Детальніше про те, що належить Козаку та його родичі і чи можуть це конфіскувати на користь держави, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv «Несправжній Козак. Що буде з майном соратника Медведчука у Львові».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!