У Львові продовжують вимикати світло. Що робити і куди звертатися?

9502 0
У Львові продовжують хаотично вимикати світло. Це пов’язано з впровадженням аварійних графіків вимкнення від вчора, 1 грудня. У тих районах міста, де споживання електроенергії перевищує норму, світло вимикають, щоб привести енергосистему в баланс.
Фото: earth911.com

Фото: earth911.com

Відтак, світло зникає з приватних будинків, магазинів, через відсутність електроенергії на важливих перехрестях не працюють світлофори.

Оскільки електроенергію вимикають по спецрозпорядженню диспетчера центральної диспетчерської служби Західної енергосистеми ДП НЕК «Укренерго», проінформувати заздалегідь про час відімкнення неможливо, повідомляють у відділі корпоративних зв’язків ПАТ «Львівобленерго».  

Дисбаланс утворився внаслідок аварійного ремонту енергоблоку №3 на Запорізькій АЕС, 19-ти енергогенеруючих одиниць на теплових електростанціях, а також через низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, недостатність гідроресурсів, збільшення споживання через зниження в Україні температури повітря. 

Щоб уникнути неприємних стресових ситуацій:  

- по можливості не користуйтесь ліфтами;

- споживачі І та ІІ категорії надійності — перевірте готовність Ваших резервних джерел живлення (лікарні, комунальні підприємства);

- вимикайте всі електропобутові прилади з електромережі, коли виходите з дому;-

-раціонально використовуйте електроенергію на власні потреби.

Якщо у вас виникли проблеми чи питання, пов’язані з електропостачанням звертайтесь до Кол-центру ПАТ „Львівобленерго” — 0-800-50-15-68, який працює в цілодобовому режимі і куди надходить вся інформація про ситуацію в електромережі Львівщини.                                       

Всі телефонні дзвінки безкоштовні.

Коментар Володимира Романишина, технічного директора ПАТ "Львівобленерго", щодо введення графіків аварійних відключень:


Детальніше про те, чому і коли у Львові вимикатимуть світло, читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!