У Львові продовжують збирати гроші на лікування художниці Тетяни Думан-Скоп. Як допомогти

3231 0
Зараз їй потрібно змінити протокол лікування раку головного мозку.
Фото: Тетяна Думан/Фейсбук

Фото: Тетяна Думан/Фейсбук

Львів’ян закликають допомогти зібрати кошти на лікування онкології для іконописиці та волонтерки Тетяни Думан-Скоп. Художниці потрібно змінити протокол лікування, а, окрім того, її рідні шукають нові види терапії. Про це розповіла сестра Тетяни Василина Думан.

«Останнє МРТ не дуже втішне. Збільшився набряк мозку в районі видаленої пухлини і з'явилось нове вогнище. Манюсеньке, на кілька міліметрів, але воно хоче забрати в мене сестру. Ми вчасно це помітили і будем міняти протокол лікування. І битись всупереч всім діагнозам, прогнозам і чому там ще», – пише Василина Думан.

Віднедавна Тетяна Думан-Скоп проходить низку курсів віротерапії у клініці німецького Кельну. Один такий курс коштує 5 803 євро. Гроші на віротерапію для Тетяни можна переказати безпосередньо у клініку за реквізитами:

Bank: Volksbank Koeln Bonn eG
Address: Cologne, Germany
Account holder: Dr. Wilfried Stuecker
Address: Hohenstaufenring 30-32, 50674 Cologne, GERMANY
IBAN: DE24 3806 0186 8300 9030 11
BIC-Code /SWIFT: GENODED1BRS
Reason for payment: Patient’s name (у призначенні платежу потрібно вказати ім'я пацієнта – Tetiana Duman-Skop)
.

Окрім того, Тетяна Думан проходить хіміотерапію, один курс якої коштує зараз 1800 євро, а при зміні протоколу лікування може здорожчати.

Також потрібні гроші на поточні обстеження та супутнє лікування.

«Це аналізи крові хоча б раз у два тижні на 1200 грн, це МРТ щомісяця на 3000 грн, це низка супровідних препаратів, які Таня приймає вже і ще прийматиме. Це 1-1,5 тисяч євро в місяць. А щоб пухлинний препарат забрали на повне секвенування геному. Це ще 3-5 тисяч євро», – пише Василина Думан.

Тетяні Думан може допомогти і курс CAR-T терапії, а його вартість становить 90-120 тисяч євро, що потрібно заплатити одразу, бо частинами не приймають.

Сестра художниці також намагається зв’язатись з авторами досліджень, що стосуються захворювання Тетяни.

«Поки ми безуспішно писали в Масачусеський університет. Але ж у світі стільки хороших людей. Я думаю, що ми просто ще не знайшли потрібних. І обов’язково вийдем і на розробників терапії, і на шанс лікування», – пише Василина Думан.

Окрім того, у Франції, каже сестра Тетяни, є програма лікування раку мозку ротавірусом, але вона діє тільки для власників французького страхового полісу.

Зараз на рахунках для лікування Тетяни Думан-Скоп зібрано 22 тис. євро і 19 тис. доларів. Надходження у гривнях витрачають на поточні потреби діагностики і лікування. Також гроші збирають у «Дзизі» – там на другому поверсі можна придбати ікони покровителів від художника Левка Скопа, чоловіка Тетяни.

Картка для збору коштів у гривні:

4149499117053445 (ПриватБанк)

Рахунок для міжнародних переказів:

Bank account Beneficiary: Vasylyna Duman
Bank name: Getin Bank
Bank City and Country: street Przyokopowa 33, 01-208 Warsaw, Poland
IBAN: PL
Account number: 40156000132011820510000001
SWIFT CODE: GBGCPLPK
Purpose of payment: for Tetiana Duman-Skop

Тетяна Думан народилась 1981 року у Миколаєві на Львівщині, вивчала сакральне мистецтво у Львівській національній академії митсецтв.

Тетяна – дружина українського художника-іконописця Лева Скопа. Творче подружжя знане в Україні і далеко за її межами завдяки своєму мистецтву, громадянській позиції і волонтерській діяльності. За роки російсько-української війни завдяки своїм картинам Таня з Левком акумулювали для українського війська понад три мільйони гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!