У Львові продовжили термін подачі показників газових лічильників

3456 0
Дотепер, щоб повідомити «Львівгазу» покази лічильника, мешканці мали лише один день – 1-е число кожного місяця. Тепер же їх буде аж п’ять – з 1-го до 5-го числа.
фото: www.noi.md, v4asno.com, lstorona.wordpress.com, www.naftogaz.com

фото: www.noi.md, v4asno.com, lstorona.wordpress.com, www.naftogaz.com

Тепер же за новими правилами дані з лічильника львів’яни мають зафіксувати першого числа, а подавати їх у наступні п’ять днів. Щоправда, у газовій компанії наголошують, якщо показники подавати телефоном, то краще це зробити до 3-го числа, бо отримані дані система ще має опрацювати.

«Раніше терміни були надто стислі. Тобто, багато споживачів були з претензіями, мовляв, ми знімали 25 числа показник лічильника, подавали цей показник. І вони вважали, що це вже все, за місяць вони передали показник лічильника. Але ж місяць не закінчується 25 числа. Тобто через тих три-п’ять днів, за які ми донараховували споживання, виходили в нас з людьми непорозуміння», – зазначив перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Король.

Читайте також: Львів'ян закликають платити за аз через інтернет. Інфографіка

На підприємстві не лише продовжили термін для отримання показників, а й запровадили нову квитанцію. У спеціальну графу можна вписати фактичні дані з лічильника – якщо до п’ятого числа не встигли їх подати. Але зробити це треба і в рахунку, і у відривному талоні. Тоді заплатити за те, що спожили насправді.

Та є ще одна можливість – зареєструватись в особистому кабінеті на сайті споживачів 104.ua і вже там залишити свої показники або сплатити за спожитий газ.

«Найважливіше, що користувачам повністю відкриті усі дані за їхнім рахунком, вони можуть переглядати історію їхніх оплат і подачу показників, дізнатись про свій поточний тариф і баланс. Якщо у споживача виникає питання, він може одразу онлайн звернутись до фахівця компанії», – розповіла керівник Центру обслуговування споживачів ПАТ «Львівгаз» Орислава Щурко.

Читайте також: Львів'ян просять вчасно подавати показники газових лічильників

Водночас, нагадують на підприємстві, у банку чи ощадкасі під час оплати за газ треба попросити оператора внести фактичний показник – тоді наступного місяця рахунок збігатиметься з показниками лічильника. Якщо ж свого показника вчасно не подати – газова компанія самостійно нарахує оплату.

За матеріалами: zaxid.net, lv.104.ua.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!