У Львові проголосять Маніфест дієвців культури. Де дивитися

1152 0
Мета маніфесту – створити національну Коаліцію дієвців культури для творення культури відкритого суспільства.
фото романа балука/пресслужба лмр

фото романа балука/пресслужба лмр

Сьогодні, 16 жовтня, у Львові проголосять маніфест дієвців культури. Подія у межах Конгресу культури 2021 триватиме з 16:30 по 18:00 у стінах великої сесійної зали львівської Ратуші. Про це повідомляють організатори Конгресу.

«За лаштунками майбутнього: маніфест дієвців культури» пройде за участі Дарії Бадьор, Івана Козленка, Ольги Сагайдак, Ірини Подоляк. Tvoemisto.tv транслюватиме захід наживо на своїх ресурсах в Фейсбуку та на Ютюб-каналі.

Читайте також: Зробити Львів столицею знов. Навіщо міськраді ще один інститут

«Мета маніфесту – створити національну Коаліцію дієвців культури для солідарного творення культури відкритого суспільства і доброго врядування у сфері. Запрошую усіх, кому важливий сталий розвиток, самореалізація, спроможність протистояти викликам нової доби прийти на розмову, долучитися до Маніфесту і почати співдіяти разом», – йдеться в повідомленні ексзаступниці міністра культури України Ірини Подоляк.

Додамо, що цього тижня Львів приймає ІІ Конгрес Культури. Захід розпочався 14 жовтня, і триватиме впродовж 3 днів під темою «Сцена майбутнього». Він працює у трьох локаціях: у Театрі Лесі Українки, сесійній залі Львівської міськради та Радіогаражі. Триденна програма також доступна для перегляду онлайн: стежити можна на сторінках Конгресу Культури (Велика сцена), Інституту стратегії культури (Мала сцена), у подіях Конгрес Культури у Львові: Велика сцена та Конгрес Культури: Мала сцена. Англійською трансляції будуть на YouTube-каналі Конгресу Культури.

Конгрес Культури у Львові задуманий як стала платформа для фахового критичного огляду культурного процесу. Перший відбувся у жовтні 2019 року та зібрав у Львові 250 спікерів й учасників із 8 країн. У фокусі ІІ-го Конгресу – актуальні процеси й питання галузі культури передовсім в Україні.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!