У Львові прооперували дівчинку із кілограмовою пухлиною у животі

2142 0
Через генетичну ваду вона могла не відчувати, що всередині росте велика пухлина.
Photo by Olga Kononenko on Unsplash

Photo by Olga Kononenko on Unsplash

Лікарі дитячої лікарні на Орлика невідкладно прооперували 12-річну дівчинку з 1200-грамовою пухлиною у черевній порожнині. Випадок особливий тим, що дитина має генетичну ваду – порушення 14-ї хромосоми, яке призводить до інших захворювань. Про це повідомив дитячий лікар-хірург КНП «Міська дитяча клінічна лікарня міста Львова» Юрій Колівошка.

Дівчинка приїхала у медзаклад зі скаргами на сильний біль у животі. Під час операції медики виявили пухлину вагою 1200 грамів. На час прибуття до лікарні пухлина вже тріснула, а її кров’янистий вміст вилився у черевну порожнину, що спричинило сильний біль.

За словами лікаря, через генетичну ваду у дівчинки можливо знижений больовий поріг і вона могла не відчувати, що всередині росте велика пухлина.

«Порушення 14-ї хромосоми у випадку цієї дитини – це затримка психологічного розвитку і знижений больовий поріг. Тобто, пухлина росла, але вона її не відчувала. Сьогодні дитину перевели з реанімації у загальну хірургію, вона добре харчується і отримує все необхідне лікування. Окрім того, її консультували суміжні лікарі, адже проблема 14-ї хромосоми асоційована також з кистами головного мозку», – пояснив Юрій Колівошка.

Загалом оперативне втручання тривало 3- години.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!