У Львові пропонують дозволити рух виділеними смугами окремим видам транспорту

2800 0
Зробити це на рівні міста не дозволяє законодавство.
Фото: Павло Трофімов

Фото: Павло Трофімов

Управління транспорту ЛМР подало пропозицію до оновленого ДСТУ по знаках і розмітці, аби дозволити рух по смугах громадського транспорту іншим видам транспорту. Про це повідомив під час дискусії Tvoemisto.tv у межах проєкту «Мобільне місто» керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Читайте також: Чи працюють виділені смуги на Чорновола у Львові. Відео з дрона

За його словами, пропонується дозволити додавати до знаку про виділену смугу спеціальні таблички, що дозволяють рухатись нею окремим видам транспорту. Зробити це на рівні міста не дозволяє законодавство.

Своєю чергою депутат ЛМР Ігор Зінкевич сказав, що у Львові смугами громадського транспорту треба дозволити їздити деякому транзитному транспорту, а керівник Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка каже, що можливо варто на час карантину, коли люди більше користуються автомобілями, тимчасово відмінити дію виділенок.

Нещодавно на вулиці Липинського скасували дію виділених смуг через закриття на реконструкцію вулиці Богдана Хмельницького. Орест Олеськів каже, що на Липинського затори не через виділенку, адже нині вони не зникли, а через недобудовану північну об’їзну, карантин і ремонт сусідньої вулиці, а, за його словами, по Липинського здебільшого рухається обласний транзитний транспорт.

Читайте також: Водіям таксі дозволили користуватися смугами громадського транспорту

Нагадаємо, патрульна поліція Львівщини затвердила нові знаки, що повідомлятимуть водіїв із прилеглих вулиць про виїзд на виділену смугу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!